1) Waar vind ik een alternatieve arts bij mij in de buurt?

Via de secretariaten van de deelverenigingen kunt u de gegevens opvragen van een alternatieve arts bij u in de buurt. U kunt ook zelf zoeken op de websites van de deelverenigingen.

2) Worden de kosten van een bezoek aan een alternatieve arts vergoed?

In het algemeen wordt een behandeling van een alternatief arts vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Echter bij iedere ziektekostenverzekeraar zijn de vergoedingen verschillend. Wij raden u aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Er zijn geen tariefafspraken met ziektekostenverzekeraars. Elke deelvereniging van de AAG heeft een richtlijn voor tarieven opgesteld voor de leden. De arts verstrekt informatie over tarieven en de duur van een consult. U wordt altijd aangeraden van tevoren de arts naar zijn/haar tarieven te informeren en bij uw verzekeraar na te gaan welke vergoeding u kunt verwachten.
3) Ik ben op zoek naar informatie over opleidingen in de alternatieve/additieve geneeskunde.

Beroepsverenigingen van alternatief/additieve artsen verzorgen doorgaans zelf een opleiding.

Voor meer informatie over opleidingen, maar ook over symposia en congressen (eventueel geaccrediteerd), zie de websites van de deelverenigingen van de AAG, of neem contact op met een van de secretariaten. De verschillende deelverenigingen kennen hun eigen opleidingen en nascholingsdagen. Deze opleidingen zijn alleen toegankelijk voor universitair opgeleide artsen (ook tandartsen en dierenartsen). Bent u geïnteresseerd, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de secretariaten van de deelverenigingen van de AAG of het secretariaat van de opleiding.