Neuraal- en regulatie therapie

De theoretische basis van de neuraal- en regulatie therapie is het basis bioregulatie systeem (BBRS). In dit BBRS systeem spelen de bindweefselcellen, het autonoom zenuwstelsel, het hormonaal- en het immuumsysteem, een belangrijke rol. Bij verstoring van het biologisch evenwicht (b.v. als gevolg van een ontsteking, een operatie o.i.d.) dan reageert dit BBRS systeem als eerste, ten gevolge waarvan een stoorveld ontstaat. Onder stoorvelden verstaan we een dusdanige verandering in het biologisch evenwicht van het autonoom zenuwstelsel, dat er een (pijn) klacht aldaar (maar ook elders in het lichaam) kan ontstaan (en blijven). Enkele voorbeelden van stoorvelden: Littekens, slecht helende wonden, gebitsproblemen etc.

Indicatiegebieden voor verwijzing
Alle acute – en chronische (pijn)klachten van zowel het bewegingsapparaat (arm, been, rug), interne organen (darmen, maag, hart longen etc.) als wel het zenuwstelstel, hormonaal systeem, circulatie, immuum-systeem, gebit etc. Met name díe (chronische) klachten die niet op een adequate (pijn)behandeling reageren, zijn vaak heel goed door deze therapie te behandelen.

Diagnose en therapie
De diagnose in de neuraal- en regulatie therapie is met name gebaseerd op de anamnese – dit om uit het verhaal van de patiënt de genoemde stoorvelden te kunnen detecteren. Verder speelt het lichamelijke onderzoek een belangrijke rol: b.v. het zien van de (operatie) littekens en ook het gebit (slechte elementen, ontstoken tandvlees) etc. Voor de problematiek in mond-/kaakgebied kunnen we ook gebruik maken van de hulp/diagnose van zogeheten biologische tandartsen, die stoorvelden op dit gebied kunnen vaststellen. Daarnaast kunnen we de “Huneke test” uitvoeren; dat wil zeggen een proef- injectie geven in een (mogelijk) stoorveld. De therapie zelf vindt plaats (door artsen) middels injecties met procaine 1 %. Deze injecties worden in de stoorveld (gebieden) gegeven; dit kan in/onder de huid, in spieren, gewrichten etc. De locaties van infiltreren van deze stoorvelden, kunnen locaal, segmentaal, op afstand én in litttekenweefsel zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *